5 maanden later, ander land! RAAR!!!

Hallo iedereen

Ik ben terug. hahaha. Ik moet nog de laatste 5 maanden vertellen. Want Amerika is opeens gestopt. Maar mijn laatste 2 weken in Amerika komt nog wel.

Maar op dit moment zit ik alweer een maand in Ierland. Een heel ander land en een stukje dichterbij. Maar 2 uur vliegen.

Ik weet niet hoe ik bij Ierland ben gekomen, maar ik ben blij dat ik dit land mag zien, ook al zitten ze diep in geldproblemen. Waar ik zit is heel erg mooi, tussen de bergen. Een daarvan is de hoogste van Ierland. Die kan je beklimmen in 5 a 6 uur. Als ik er nog ben in de lente ga ik dat misschien wel doen.

Mensen vragen mij hoelang ik hier blijf, ik weet het niet. Misschien een paar maanden, misschien een jaar. Ik zie wel hoe het loopt. Een plan werkt toch nooit zoals ik het plan. Anders zou ik nu in mijn laatste maand van Amerika zijn.

Zo raar, 5 maanden geleden zat ik nog in mijn bikini en was het hardstikke heet. Nu is het koud en heeft het de hele dag gesneeuwd. Wat dit land heel mooi maakt.

Het is hier in dit gezin heel erg anders.

Dat komt niet alleen door de leeftijd van de kinderen of dat er een vader in beeld is.

Het is hier leuk, maar weer heel erg wennen. Ik maak nog steeds een paar foutjes. En dat maakt dit soms wel moeilijker.

De baby Felice is net een jaar en een maand. En begint nu een beetje te lopen. Wat erg schattig is. Hij huilt wel vaak. Maar dat komt waarschijnlijk omdat het een moederskindje is. Dus hij mist zijn moeder snel. Maar als je hem naar de katten brengt dan is hij snel afgeleid.

Lucia wordt in maart 3 jaar, maar ze is al erg slim voor haar leeftijd. Een aardige vocabulaire. Ze is ook best bijdehand. Wat wel heel relax is dat ze al zindelijk is. Ze hebben gewoon het potje laten rondslingeren en toen is ze het vanzelf gaan gebruiken, behalve bij het slapen. Wat het leven makkelijker maakt. Met haar speel ik van alles. Kleur met haar, soort van verstoppertje. Je verstopt je onder een deken en dan gaat ze eerst ergens anders kijken en dan komt ze bij je. En ik moet veel boeken voorlezen. En om de tafel rennen. En net doen of er monsters zijn.

IK werk maar parttime, dus heb veel meer vrije tijd. Ik wandel veel hier. Erg gezond. De oma woont hiernaast en de hond, prince, loopt altijd met mij mee. Hij is 11 maar lijkt net een jonkie. Hij is er fit voor zijn leeftijd. En hij houd ervan om een stok te halen en te brengen. Ik kan zo 3 uur weg zijn.

Ik heb ook al een andere au pair ontmoet. Nadgia, zij komt uit Duitsland, dicht bij de Franse grens. Het was heel erg gezellig. We hebben gelunchd en koffiegedronken. En ze heeft mij het kleine dorpje Killorglin laten zien. Er gezellig. Net eens zoveel kleiner dan ons Wassenaarse dorp. Alleen een stuk minder kledingzaken. Hahaha. Ik hoop haar snel weer te zien. Als het weer tenminste beter wordt.

Killarney is hier denk ik een uur vandaan. Maar ik ben er nog niet geweest omdat het steeds slecht weer was. Of het regende of het sneeuwde. Maar dat komt nog wel.

Ik heb wel het strandin vogelvlucht gezien. Heel erg mooi. Antoinette ( de moeder ) zegt dat, als het water heel erg rustig is, je dolfijnen kan zien, die daar komen rusten of wat dan ook. Best gaaf, hoop dat ik dat mag meemaken. Lijkt mij echt vet.

Verder is er niet echt veel gebeurd deze maand. Ik mis thuis een beetje. Maar ik ben gewend om langer dan een maand van huis te zijn.

Ik mis wel mijn familie en vrienden.

Dit jaar heb ik voor het eerst in mijn leven sinterklaas niet gevierd en straks voor het eerst geen kerst en oud en nieuw met mijn familie gevierd. Dat zou wel erg raar zijn. Maar ja ik zou het toch hebben gemist als ik nog in Amerika hebben gezeten.

Ik spreek jullie snel. Heel veel groetjes vanuit het koude en sneeuwgelegen Ierland.

En nee ik heb nog geen kabouters gezien. Of wat ze hier ook geloven. hahhaha Ik heb ook nog geen klavertje 4 gezien.

Ik hou van jullie en mis jullie

XOXO Sakya

Bas

Klasse Sakya.

paula

leuk om van je te horen. heel veel plezier in ierland
een ierse kerst en oud op nieuw...weer een nieuwe ervaring erbij! hier alles zijn drukke gangetje: sander denkt maar aan 1 ding:vuurwerk kopen. In duitsland een stuk goedkoper en veel keus.
gisteren met amy naar roermond geweest...zou eigenlijk rotterdam primark moeten zijn...helaas de ns kan de sneeuw niet aan...elke keer iets... maar evengoed een gezellige dag gehad. voor nu: dikke kus van ons uit venlo

Marianne Juffermans

Hoi Sakya,

Leuk dat ik weer iets van je lees. Ik hoor natuurlijk wel wat van papa en mama en van Maaike, maar zo lezen wat je mee maakt is toch heel leuk.
Kerst wordt zeker anders dit jaar. Jij er niet bij, Rob en Els en kinderen er niet bij en nu oma ook niet. Een flinke aderlating. Maar we gaan het proberen gezellig te maken tijdens een brunch bij jullie thuis. Daarna gaan we naar oma in het zorghotel. Ben benieuwd met hoeveel we naar binnen kunnen. Daarna gaan we naar de familie van Casper. Lieve meid heel veel plezier daar. Ik hoop dat je het kerstfeest toch een beetje kunt vieren.
Liefs van Marianne

mama

Lieve Sakya,

Weer een heel leuk verhaal vanuit Ierland, we kunnen je ook lekker zien via skype dan ben je ook weer dicht bij.
Het is zeker anders dan New York maar dit wordt ook vast weer een aparte tijd.
Hoop dat de jaarwisseling toch een gezellige avond wordt.
We zien je dan zeker op skype.
Tot gauw
kus mama

Patricia

Hi DEAR Sakya,
Vandaag hoorde ik pas van Mamma,dat je weer op "reismee" was en aangezien ik niet kan slapen, dacht ik... kom! Ff kijken,lezen.
Gezien de foto's zit je weer op een prachtige locatie en jouw verhaal klinkt wel weer positief en moeten wij nòch jij het vergelijken met New York. Je bent in ieder geval dichterbij en...zèker als ik in Wassenaar ben mis ik jou ook wel! Maak er weer iets moois,goeds van,hetgeen jou zeker gaat lukken!
Alvast: Happy 2011!
love and kisses

AnneMarie (boven de bloemetjes :) )

Wat leuk om weer wat van je te lezen, te horen.
Allereerst een Gelukkig Nieuwjaar met veel leuke, gezellige en mooie momenten.
Ierland is inderdaad heel anders dan Amerika, maar zeker ook de moeite waard om het te bezoeken en om het te ontdekken.
Heel knap dat je altijd doorzet. Heel knap.

Op Nieuwjaarsdag de nieuwjaarsduik aan de Wassenaarseslag bezocht en met wat losse foto's geprobeerd vast te leggen. Ik moest wel aan jou denken: vorig jaar deed jij samen met je vader de nieuwjaarsduik. Dit jaar ging Frits voor de allereerste keer het zeewater in. Spannend.
Ik wens je nogmaals veel succes in Ierland met al je aktiviteiten. Het gaat vast en zeker lukken.

Tot de volgende krabbel maar weer en hou je goed.
Groetjes AnneMarie en ook namens mijn man Frits :) :) :)

nanda

Lieve Sakya,

Over een kleine 2 weken zijn we er om je verjaardag te vieren op 26 februari wordt je 21 jaar!!!!

Dan heb je weer iets te schrijven op reismee.
Misschien nieuwe foto's.

Wij kijken er erg naar uit.

Het zal zeker weer een mooi stukje op deze aarde zijn.

Heel veel kusjes van mama

paula

hallo Sakya, wat leuk dat je ouders op bezoek komen. Hier alles zijn drukke gangetje. Amy en Sander hebben proefwerkweek en het rapport gehad...de stress is weer ff voorbij. Met Carnaval gaan we op wintersport, samen met Stephan Sylvia en Natasja. veel liefs en groetjes uit VENLO.

paula

jeee meid...21 jaar.....da's wel een hele speciale verjaardag. Toen je 18 werd vierde je het bij ons in Venlo...alweer bijna 3 jaar geleden. Waar blijft de tijd.