mijn eerste werk week
hallo iedereen
Alles goed in Nederland. Hier is het weer heel verschillend, de ene dag was het warm, de volgende heel koud en regenachtig.
DINSDAG
mijn allereerste werkdag in de USA, hoe cool is dat. Ik moet elke dag om 6.45 beginnen dus het valt mee. In de ochtend werd ik geholpen door Keri een oppas van hun die hier komt als de au pair ziek is enzo. Het ging opzich er goed. Lex wilde bijna niet haar medicijn nemen maar het was op tijd. Na 9.30 heb ik vrij tot 2.45. In die tijd heb ik de was gedaan, en ik het nog onthouden ook.
Daarna komt Em thuis en 15 min later moeten we lex ophalen. Daarna gaan ze aan het huiswerk. na 20 min is het tijd voor fun.
lex en ik hebben een beetje gestoeid. Om 4.45 kwam nana omdat het tijd werd voor lexis dansles, Ik moest rijden en het is best makkelijk. maar ik kan het tog niet herinneren in een dag. Maar nana gaat toch mee de rest van de week. En misschien ook een deel van volgende week.
Wanneer Emma's medicijn is uitgewerkt MOET ze perse wat eten. maar meestal is er dan niks of vind ze het niet goed genoeg. omdat ze bijna niks lust. het viel vandaag nog wel mee.
We hebben bij nana en papap gegeten en meegeholpen met koken. De meiden waren in de kelder met autos aan het rijden. ze zijn er nog goed in ook. was heel gezellig.
Om 20.00 uur was ik klaar. Ik heb nog even met ze tv gekeken en toen ben ik in bed gaan lezen.
WOENSDAG
Nou de ochtend ging hetzelfde. Keri kwam voor de laatste keer in de ochtend helpen. En het ging goed, ze luisterde in iedergeva.
Verder op de dag heb ik niet veel gedaan, een beetje lopend de buurt verkent omdat het een lekker temperatuurtje was. Je hebt hier heel veel eekhoorns. En ze zijn best groot en je ziet ze echt van dichtbij soms. echt vet. Ik heb nog nooit zoveel eekhoorns achter elkaar gezien. ook al moet je voor ze oppassen natuurlijk.
Toen de meiden terug waren en huiswerk hadden gedaan, gingen ze met de buren spelen. In de kou op de trampoline. was echt te grappig. kwamen ze om de beurt binnen, ' ahh ik voel me voeten niet meer'. ' Ahh het is zo koud'. En deden ze 5 paar sokken over elkaar en nog steeds geen schoenen aantrekken omdat hun voeten te koud zijn.
Vandaag is karatedag en dat is verder rijden. nana kwam weer omdat ik de weg niet weet. Het is heel leuk om ze te zien karate,
Rond 20.30 was ik klaar. Maar Emma en ik hadden een soort van 'meidenavond'. We waren wizard of waverly place aan het kijken met ijs. daarbij deden we een spelletje. was heel gezellig. En toen zij ze dat ze nog nooit zo'n avondje had gehad met de au pairs. hoe cool is dat.
DONDERDAG
Vandaag was het wat moeilijker om lex klaar te maken, het was zelfs zo erg dat we later nog maar 15 min over hadden voordat school begon. Maarja de belangrijkste was dat ze optijd waren.
Vandaag heb ik voor het eerst met ze gefietst.we moesten Emma ophalen op de hoek, omdat ze honkbal les na school had dus kwam ze later thuis. En weten jullie wat ik voor het eerst in mijn leven heb gezien!!.......... Een dode eekhoorn. Echt te zielig, hi/zij lag langs de kant met de pootjes omhoog, ogen half open, en nog HARDSTIKKE vers. Het was misschien nog maar 1of 2 uur dood. Hoe zielig was dat. We hebben het Em ook gelijk laten zien.
Lex wilde weten of ze met Savannah kon spelen en dus zijn we naar haar gefietst. We hebben de korte route genomen, en wat denk je wat die is................. Natuurlijk, de begraafplaats, ja waarom niet hea. Lekker langs de overleden mensne fietsen, heel gezellig. Het was eigenlijk best leuk.
Jammer dat Savannah niet kon spelen maar later misschien toch? Haar broertje had een optreden dus daarom kon ze niet. Lex was gelijk niet meer te genieten, dus lieten Em en ik haar maar begaan. Vandaag was het Emma dans dag dus moesten we toch naar huis omdat nana bijna kwam.
Ik heb vandaag mijn eerste paycheck gehad, echt te vet gewoon. mijn eerste $ 200. ben zo blij met mijn geld, zo raar om geen €'s te krijgen maar echte $.
rond 20.00 was ik vrij en heb ik een beetje tv gekeken in bed.
VRIJDAG
Vandaag was een hardstikke vermoeide dag. Emma die niet luisterde en maar niet wilde aankleden, ze had beneden de tv aangezet, maar ze moest het uitzetten en toen ze dat niet deed, deed ik het voor haar. oeh toen werd ze al boos, toen pakte ze de andere afstandsbediening en deed ze de tv uit. toen ik zei dat ze het moest uitzetten omdat ze moest opschieten met aankleden. Toen ze niet luisterde pakte ik ook die bediening en deed de tv uit, toen liep ze schreeuwend naar boven omdaar verder te kijken. toen heb ik haar maar laten gaan. even later kwam ze gestressd beneden omdat het tijd was voor haar bus. ze was optijd, op de minuut.
Toen was het lexis beurt, natuurlijk luisterde ze ook niet. Dus moest ik verzinnen om haar op een leuke wijze aan te kleden. Het ging met kietelen en een beetje stoeien.
Ik was zo blij met mijn pauze van een paar uur.
In de middag kwam Savannah spelen en dus had je van de 2 geen last. Emma was met de buren aan het spelen buiten. Ze hadden met z'n alle een soort picknick/ winkel gemaakt.
Het was weer tijd voor dansen en hun alle twee moeste, alleen zit er een uur tussen, in de tussentijd hebben we bij donald gegeten, Daar had Emma een Attitude niet normaal. Zo vervelend, ze gedraagde zich echt als een verwaand mensje. de hele tijd tegenspreken en door zeuren. het was echt tijd voor weekend...
ZATERDAG
Vandaag zijn we naar familie gegaan die in de Hamptons wonen. Dat aan het puntje van Long Island. Dat is waar alle rijke wonen, of waar alle rijke hun vakantie huis hebben. Van wat ik heb gezien was het echt heel mooi. de stranden zijn breed en van zand. Ik heb er naartoe gereden, we hebben het ongeveer in een uur gedaan. In de zomer kan het wel 2/3 uur duren.
Hele aardige kinderen en moeder. De kindere hebben de hele middag lekker met elkaar gespeeld en we drieen hebben de hele middag lekker geklets over alles en niks. een hele relaxte dag dus. Ze hebben een hondje en die is echt zo schattig en lief.
we waren rond 20.00 thuis. Het was een hele geslaagde dag.
ZONDAG
Vandaag heb ik niet zoveel gegaan. ik heb geskyped met mama en papa en met ann en dat nam al 1,5 uur in beslag. het was heel gezellig.
In de avond nodigde nana mij uit om naar de film te gaan. Omdat football op was, en dat wilde ze niet zien en dus ben ik meegegaan. we zijn naar extraordinary measures geweest met Harrison Ford en Brendan Fraser. een waargebeurd verhaal over een familie die 2 kinderen met pompe hebben. dat is een spierziekte. Het was heel erg gezellig en de film was heel erg goed. De echte familie bestaat echt en die is ook echt in talkshows te zien en zo, dat is wel vet.
Dit was ongeveer mijn eerste werkweek. Ik ga zorgen dat ik snel de fotos heb om op de site te zetten. Moet nog foto's van mijn academy vrienden krijgen en Emma moet ze ook nog even omsturen.
Ik spreek jullie snel en ik mis jullie.
xxxxx Sakya
ps over precies een maand ben ik 20 jaar... JJeehhh
Oee weer zo'n leuk verhaal!
Heel erg druk zo te zien maar je verveelt je niet vaak zo te horen !:D
Have fun xxx
Hoi sakya, Je hebt het maar druk meid. Ik snap best dat je tussen de middag even bij moet komen. Wat ik me afvraag, ben jij eigenlijk tussendoor een dag vrij of werk je zeven dagen in de week. Want dan wordt het toch moeilijk om nieuwe vrienden te maken of een keer uitstapjes te maken lijkt me. Ik ben benieuwd naar je reactie. bij ons op het kinderdag verblijf hebben we er twee nieuwe babytjes bij. Net 12 weken oud. Over schattig gesproken! Aan de andere kant je loopt er ook vaak mee op je arm omdat ze nog niet helemaal hun ritme hebben gevonden dus aan het eind van de dag brand mijn arm er bijna vanaf. Toch blijven ze schattig hoor. He meid tot de volgende reactie. Houdoe Marianne.
ZOOOO VET!
ik hoop echt dat je het een beetje naar je zin hebt, het is echt heel leuk om dit allemaal te lezen!
xG.
hoi Sakya, hier een berichtje vanuit venlo. Zo meid, is het er toch van gekomen...helemaal de oceaan over naar de states. Wat een ervaringen doe je op, geweldig om te lezen. Wie weet kunnen we nog iets afspreken: WIJ HEBBEN GEBOEKT en gaan in de meivakantie 12 dagen naar New York en omgeving....wat zeg je daarvan...Ik vind het wel allemaal heel spannend. We hebben een hotel ergens op Long Island...waar zit jij??? Uitgezonderd Jac zijn wij nog nooit zo ver gevlogen. Maar eerst op wintersport...het kan ff niet op bij de fam Barnloth.
Amy gaat ook nog naar Praag met school en naar terschelling met haar vriendinnen. Jac gaat ook nog naar praag met de fiets. sander gaat met school nog naar de ardennen en trier.... En ik wil met vriendinnen nog naar berlijn. Hopelijk blijft Fontys en OCE nog lang bestaan om deze reisjes allemaal te kunnen bekostigen. Veel liefs en kusjes uit venlo en wie weet tot ziens in mei.....doei oftwel hoije
Hoi Sakya...
I am writing in english ja, it's easier for me :)
We glad that you can enjoy your job there...even i just can understand a bit what you wrote in your blog hehehe...
We wish you all the best Sakya.
groetjes van Nederland,
Mark & Rini